Home » , , , » Ο Μοναχικός Καβαλάρης (The Lone Ranger)

Ο Μοναχικός Καβαλάρης (The Lone Ranger)



Ο θρυλικός ήρωας του γουέστερν Lone Ranger επιστρέφει με την σφραγίδα της Disney, σε σκηνοθεσία Γκορ Βερμπίνσκι(«Pirates Of The Caribbean») και παραγωγή του Τζέρι Μπρούκχαϊμερ. Το «Lone Ranger» αναμένεται να είναι μια συναρπαστική περιπέτεια με γερές δόσεις δράσης και χιούμορ στην οποία ο μασκοφόρος ήρωας μας παρουσιάζεται από μια νέα οπτική.
  
Διάρκεια: 147'
Παραγωγή: Αμερικανική  
Σκηνοθεσία: Γκορ Βερμπίνσκι
Πρωταγωνιστούν: Τζόνι Ντεπ, Αρμι Χάμερ, Ελενα Μπόναμ Κάρτερ, Μπάρι Πέπερ, Γουίλιαμ Φίτστνερ

 Ο θρυλικός ήρωας του γουέστερν Lone Ranger επιστρέφει με την σφραγίδα της Disney, σε σκηνοθεσία Γκορ Βερμπίνσκι(«Pirates Of The Caribbean») και παραγωγή του Τζέρι Μπρούκχαϊμερ. Το «Lone Ranger» αναμένεται να είναι μια συναρπαστική περιπέτεια με γερές δόσεις δράσης και χιούμορ στην οποία ο μασκοφόρος ήρωας μας παρουσιάζεται από μια νέα οπτική.

«If I ride with you, I will ride for justice» λέει το λευκό πρόσωπο και φοράει την μάσκα που θα τον κάνει ήρωα του Φαρ Ουέστ... Ο εκκεντρικός (με ένα κοράκι κορώνα στο κεφάλι του) Ινδιάνος πνευματικός αρχηγός και πολεμιστής Τόντο θυμάται και μας διηγείται την άγνωστη ιστορία που μεταμόρφωσε τον Τζον Ριντ, έναν άντρα του νόμου και της τάξης, σε σε θρύλο της «παράνομης» δικαιοσύνης. Οι δύο εντελώς διαφορετικοί μεταξύ τους ήρωες αφού συναντήθηκαν έπρεπε και να μάθουν να συνεργάζονται στον κοινό τους αγώνα ενάντια στην απληστία και τη διαφθορά...


Reviews

Κριτική (Watchlist Cine)



Υποκριτική: 8/10
Όταν άρχισαν οι προετοιμασίες για το lone ranger, ο σκηνοθέτης Gore Verbinski είχε ένα δίλημμα ως προς την εμφάνιση του Tonto. Ο Johnny Depp, ο οποίος συμμετέχει και στην παραγωγή, του είπε να περιμένει, εξαφανίστηκε για ένα μήνα και όταν επέστρεψε ήταν ντυμένος ινδιάνος, έτοιμος να υποδυθεί τον ιδιόρρυθμο ινδιάνο, ένας ρόλος που θυμίζει έντονα Jack Sparrow. Αυτό το περιστατικό είναι ενδεικτικό της σοβαρότητας και της αφοσίωσης του σπουδαίου ηθοποιού στους ρόλους του και δη στον συγκεκριμένο, όπου είναι απολαυστικός. Καλός και ο ανερχόμενος Armie Hammer στον πρώτο του πρωταγωνιστικό ρόλο δείχνοντας ότι έχει ταλέντο. Ανατριχιαστικός ο William Fichtner στο ρόλο του αδίστακτου Butch Cavendish, ο οποίος τρώει ωμή την καρδιά των αντιπάλων του. Υπέροχοι ως συνήθως οι Tom Wilkinson και Helena Bonham Carter.

Σενάριο: 6/10
Το σενάριο δεν είναι το δυνατό σημείο της ταινίας και περιέχει αρκετές υπερβολές και αναληθοφάνειες. Η μετατροπή ενός ιδεαλιστή δικηγόρου σε ορκισμένο εκδικητή από τη μια στιγμή στην άλλη δεν είναι και το πιο εύκολο πράγμα να συμβεί. Πέρα απο αυτό, το story έχει σασπένς, ενδιαφέροντες χαρακτήρες και ανατροπές.


Σκηνοθεσία: 8/10
Ο Gore Verbinski έδειξε και στους Πειρατές της Καραϊβικής ότι γνωρίζει την ιδανική συνταγή για τη δημιουργία μιας διασκεδαστικής ταινίας που θα έχει μεγάλη απήχηση σε μικρούς και μεγάλους. Το πετυχαίνει και εδώ, παρ' ότι δεν υπάρχει η μαγεία των Πειρατών και παρ'ότι ο Johnny Depp είναι εξαιρετικός, δε φτάνει στα επίπεδα του ανεπανάληπτου Jack Sparrow. Πάντως ο Μοναχικός καβαλάρης έχει ένα καλό ρυθμό, καλογυρισμένες σκηνές δράσης και απολαυστικούς διαλόγους, υπό τον ήχο του soundtrack που δημιούργησε ο μοναδικός Hans Zimmer. Το 20λεπτο προς το τέλος με την καταδίωξη επάνω στο τραίνο είναι από τις πιο διασκεδαστικές και συναρπαστικές σκηνές που είδαμε ποτέ στο σινεμά και αφήνει τον θεατή με ένα πλατύ χαμόγελο σε όλη τη διάρκειά του.

Ειδικά Εφέ: 8/10
Η ταινία έχει εξαιρετικά ειδικά εφέ, κυρίως στην αρχή και λίγο πριν το τέλος, στις εντυπωσιακές σκηνές πάνω στο τραίνο, με αποκορύφωμα την ανατροπή της αμαξοστοιχίας και στις δύο περιπτώσεις. Έχει γίνει καλή δουλειά και στην απεικόνιση των κτισμάτων, τα οποία δείχνουν να ταιριάζουν σε μια εποχή όπου οι καουμπόηδες κυριαρχούσαν στην άγρια δύση, στα βήματα των παλαιών Western. 

Ετυμηγορία: 7,5/10
Το The Lone Ranger είναι μια διασκεδαστική ταινία, που μοιάζει αρκετά στα παλιά Western, αλλά έχει το δικό της χαρακτήρα και υπόσχεται στο θεατή κάτι παραπάνω από δύο ώρες έντονης δράσης, καταδιώξεων, εμπνευσμένων διαλόγων και έναν απολαυστικό Johnny Depp.
 
  Γράφει ο infamous  /Διαβαστε περισσοτερα Εδω

Κριτική (Reviews Ταινιών)

Η ομάδα που μας χάρισε τις πρώτες 3 θρυλικές ταινίες των Πειρατών της Καραιβικής επιστρέφει, αυτή την φορά στην Άγρια Δύση. Ο Τζόνυ Ντεπ σε ρόλο ινδιάνου ενώ ο Άρμι Χάμερ φορά την μάσκα του, και γίνεται ένας Μοναχικός Καβαλάρης.
Εξαιρετική η σκηνοθεσία, ατελείωτο χιούμορ, περιπέτεια και σαπένς σε μία ταινία που κανείς δεν πρέπει αν χάσει. Μάθημα σκηνοθεσίας από τον Γκορ Βερμπίνσκι, και μάθημα ηθοποιίας από τον Τζόνυ Ντ.
Θα περάσετε τέλεια, και δεν θα χορτάσετε να το βλέπετε!!!
Του Αγγελου Σκου./GaziAggelos 

 

Από εδώ μπορείτε να δείτε την ταινία αυτή online μέσω του teniesonline.ucoz.com

http://teniesonline.ucoz.com/load/28-1-0-4477

Με Ελληνικούς Ενσωματωμένους Υπότιτλους 

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

 
Support : GaziAggelos Blog | Format with 15€! | Beer Bet Club
Copyright © 2013. Reviews Ταινιων - All Rights Reserved
Template Created by Creating Website Modiflied by GaziAggelos
Proudly powered by Blogger