Home » , , , , » Ο Σκοτεινός Ιππότης: Η Επιστροφή (The Dark Knight Rises)

Ο Σκοτεινός Ιππότης: Η Επιστροφή (The Dark Knight Rises)


Απειλώντας να φέρει το απόλυτο χάος στη Gotham, ο Bane αναγκάζει το Μπρους Γουέιν να επιστρέψει στη στολή του Batman, για μια… τελευταία φορά. - See more at: http://freecinema.gr/movies/the-dark-knight-rises/#sthash.rirzAStB.dpuf
 Μετά την επιτυχία των δύο πρώτων ταινιών με ήρωα το σκοτεινό ιππότη (ειδικά της δεύτερης που είναι ίσως το καλύτερο σίκουελ που έγινε ποτέ) είναι προφανές ότι η τελευταία ταινία της τριλογίας ήταν το απόλυτο κινηματογραφικό γεγονός του 2012.
Απειλώντας να φέρει το απόλυτο χάος στη Gotham, ο Bane αναγκάζει το Μπρους Γουέιν να επιστρέψει στη στολή του Batman, για μια… τελευταία φορά. - See more at: http://freecinema.gr/movies/the-dark-knight-rises/#sthash.rirzAStB.dpuf
Απειλώντας να φέρει το απόλυτο χάος στη Gotham, ο Bane αναγκάζει το Μπρους Γουέιν να επιστρέψει στη στολή του Batman, για μια… τελευταία φορά. - See more at: http://freecinema.gr/movies/the-dark-knight-rises/#sthash.rirzAStB.dpuf
Απειλώντας να φέρει το απόλυτο χάος στη Gotham, ο Bane αναγκάζει το Μπρους Γουέιν να επιστρέψει στη στολή του Batman, για μια… τελευταία φορά. - See more at: http://freecinema.gr/movies/the-dark-knight-rises/#sthash.rirzAStB.dpuf



  • ΕΙΔΟΣ: Περιπέτεια Φαντασίας
  • ΣΚΗΝΟΘΕΣΙΑ: Κρίστοφερ Νόλαν
  • ΚΑΣΤ: Κρίστιαν Μπέιλ, Τομ Χάρντι, Τζόζεφ Γκόρντον-Λέβιτ, Ανν Χάθαγουεϊ, Γκάρι Όλντμαν, Μαριόν Κοτιγιάρ, Μόργκαν Φρίμαν, Μάικλ Κέιν
  • ΔΙΑΡΚΕΙΑ: 164'
  • ΔΙΑΝΟΜΗ: VILLAGE FILMS
  • - See more at: http://freecinema.gr/movies/the-dark-knight-rises/#sthash.rirzAStB.dpuf
    The Dark Knight Rises - Ο Σκοτεινός Ιππότης: Η Επιστροφή (2012)

    Διάρκεια: 165'

    Είδος: Περιπέτεια

    Σκηνοθεσία: Christopher Nolan

    Πρωταγωνιστούν: Christian Bale, Tom Hardy, Anne Hathaway, Gary Oldman, Joseph Gordon-Levitt, 
    Marion Cotillard, Morgan Freeman, Michael Caine
    Έχουν περάσει οκτώ χρόνια από τότε που ο Μπάτμαν εξαφανίστηκε μέσα στη νύχτα. Στη συνείδηση του κόσμου θεωρήθηκε από ήρωας, φυγάς. Έχοντας κατηγορηθεί για το θάνατο του εισαγγελέα Χάρβεϊ Ντεντ, ο Σκοτεινός Ιππότης θυσίασε τα πάντα για ό,τι ο ίδιος και ο Επίτροπος Γκόρντον ήλπιζαν ότι ήταν καλύτερο για το κοινό καλό. Για ένα διάστημα, η εγκληματική δραστηριότητα μειώθηκε δραστικά στην Γκόθαμ Σίτι, και πολλοί πίστεψαν ότι αυτό οφειλόταν στο νόμο που είχε εισάγει ο Ντεντ. Όμως, όλα θ’ αλλάξουν με την άφιξη μιας παμπόνηρης διαρρήκτη, η οποία διαθέτει μυστηριώδη ατζέντα. Πολύ πιο επικίνδυνη, όμως, είναι η εμφάνιση του Μπέιν, ενός τρομοκράτη του οποίου τα αδίστακτα σχέδια για την Γκόθαμ, ωθούν τον Μπρους να βγει από την αυτοεξορία του. Αλλά ακόμα κι όταν φορέσει και πάλι τη στολή του, ο Μπάτμαν ίσως να μην καταφέρει να τον σταματήσει.



    Reviews 
     
    Κριτική (Watchlist Cine)


    Υποκριτική: 9/10
    Ο Nolan στην τελευταία ταινία της τριλογίας έχει στη διάθεσή του μακράν το καλύτερο cast (λόγω και του μεγάλου budget, περίπου $250 εκατομμύρια). Σταθερά εξαιρετικός ο Bale ως Batman, το ίδιο και οι «παλιοί» Gary Oldman (Gordon), Morgan Freeman (Fox), Michael Caine (Alfred). Από τις νέες προσθήκες ξεχωρίζει η Anne Hathaway, η οποία στο ρόλο της Catwoman προσφέρει μια διαφορετική, αλλά εξίσου αποτελεσματική προσέγγιση της Selina Kyle από τη Michelle Pfeiffer. Καλός και ο αξιόλογος ηθοποιός Tom Hardy στο ρόλο του ιδιοφυή και σωματώδη Bane, αν και η φωνή του ακούγεται υπερβολικά δυνατή. Πολύ καλός και ο Joseph Gordon-Levitt στο ρόλο του αφοσιωμένου αστυνόμου και μεγάλου υποστηρικτή του Batman. Καλή και η Marion Cotillard σε ένα ρόλο που αποδεικνύεται «κλειδί» στην υπόθεση, αυτόν της Miranda Tate.
    Σενάριο: 8/10
    Η τρίτη ταινία του Σκοτεινού Ιππότη είναι και η πιο πολυδιάστατη, με πολλούς χαρακτήρες και περίπλοκο σενάριο. Αυτό όμως φαντάζει και το μεγαλύτερο μειονέκτημα της ταινίας, καθώς, σε αντίθεση με τις πρώτες δύο ταινίες, το σενάριο έχει κάποιες «τρύπες» και μερικές αμφιλεγόμενες σκηνές. Επίσης, ο batman εμφανίζεται κυρίως στο 2ο μισό, κάτι που δεν ενθουσιάζει τους fans του. Σε γενικές γραμμές, το πλούσιο και πολυδιάστατο σενάριο καλύπτει τις όποιες ατέλειες δίνοντας ένα αξιόλογο αποτέλεσμα.
    Σκηνοθεσία: 9/10
    Όπως και στις δύο προηγούμενες ταινίες, έτσι και τώρα η σκηνοθεσία του Nolan είναι εξαιρετική. Καταφέρνει με ένα πολύπλοκο σενάριο και με μια τρίωρη ταινία να κρατήσει τον θεατή «μέσα» στην ταινία, χρησιμοποιώντας πολλές μεγαλοπρεπείς σκηνές και συναρπαστικές αναμετρήσεις, είτε μεταξύ Batman - Bane, είτε μεταξύ αστυνομικών - μισθοφόρων. Ο Nolan ποντάρει επιτυχώς και στο συναίσθημα των θεατών, με τη μεγαλοπρεπή και επική σκηνή της επιστροφής του Batman μετά από 8 χρόνια απραξίας να προκαλεί ενθουσιασμό και συγκίνηση στους fans των δύο πρώτων ταινιών.
    Ειδικά Εφέ: 9/10
    Εδώ τα ειδικά εφέ είναι πιο εντυπωσιακά από ποτέ, με το Nolan να δικαιώνεται για την επιλογή του να διατηρήσει την ταινία σε 2D, πηγαίνοντας αντίθετα στο ρεύμα της εποχής. Οι εκρήξεις και οι καταστροφές είναι πειστικές, με την κατεδάφιση του γηπέδου baseball (υπάρχει και στο trailer) να ξεχωρίζει. Συναρπαστικές παραμένουν και οι σκηνές καταδίωξης.
    Ετυμηγορία: 8,7/10
    Το The Dark Knight Rises είναι η κατώτερη από τις ταινίες της τριλογίας του Nolan, αλλά ταυτόχρονα είναι η πιο εντυπωσιακή και η πιο χορταστική, με καταιγιστική δράση και πλούσιο cast (τα $250 εκατομμύρια έπιασαν τόπο). Είναι ένα άξιο και ικανοποιητικό τέλος μιας επικής τριλογίας, από τις καλύτερες όλων των εποχών.

    Γράφει ο infamous /Διαβαστε περισσοτερα Εδω 

    Κριτική (Reviews Ταινιών)

    Αυτό που καταφέρνει η ταινίας σε αρκετά μεγάλο ποσοστό με τη νέα της πορεία είναι η εντυπωσιακή ανάπτυξη των βασικών χαρακτήρων, των περισσοτέρων τουλάχιστον από αυτών, με τον Bruce Wayne να ξαναπαίρνει τα ηνία μετά το Dark Knight όπου είχε σχεδόν δευτεραγωνιστικό ρόλο, αλλά και τον νέο κακό, Bane, έναν εντελώς διαφορετικό villain από αυτό που έχουμε συνηθίσει, ένα πραγματικό τέρας τόσο νοητικά όσο και μυϊκά, ένας αληθινός νέμεσης για τον Batman, που έχει την ικανότητα να κατατροπώσει χωρίς δυσκολία στη μάχη αλλά και να τον παγιδεύσει με τα δολοπλόκα σχέδιά του. Το δίδυμο Christian Bale εναντίον Tom Hardy είναι σαρωτικό σε κάθε τους σκηνή, και αν ατομικά μπορεί να φτάνουν τα επίπεδα απόλαυσης που μας προσέφερε ο Ledger με τον Joker, η σύγκρουσή τους μας αποζημιώνει. Αντίθετα εντύπωση προκαλεί η, ιδιαίτερα επιφανειακή παρουσίαση των υπολοίπων νέων χαρακτήρων με τους Anne Hathaway ως Selina Kyle, τη Marion Cotillard ως Miranda Tate και τον Joseph Gordon-Levitt ως αστυνόμο Blake να μοιάζουν περισσότερο σαν πιόνια παρά τη σημαντικότητα του χαρακτήρα τους και δε μας παρουσιάζονται επαρκώς. Σε αυτή την ανεπάρκεια των συγκεκριμένων χαρακτήρων οφείλεται και, κατά μεγάλο βαθμό, ο αργός ρυθμός του πρώτου μισού, όπου, παρά τη προσπάθεια και το χρόνο που ξοδεύεται, δε μαθαίνουμε κάτι ουσιαστικό γι αυτούς.
    Όπως θα προσέξατε, δεν έκανα μέχρι στιγμής κάποια αναφορά στο μεγάλο fun factor της ταινίας, τη δράση και τη σκηνοθεσία του Nolan. Ο λόγος είναι ότι σε αυτή ταινία, η δράση παίζει το δεύτερο ρόλο με τη σύγκρουση των δύο χαρακτήρων να κυριαρχεί. Σκηνοθετικά, όπως και κάθε ταινία του Nolan, το TDKR είναι άψογο, εκτός των προαναφερομένων προβλημάτων στο ρυθμό και τίποτα λιγότερο απ’ ότι θα περιμέναμε από το μεγάλο σκηνοθέτη αλλά οι σκηνές δράσης, εκτός από ελαφρώς μικρότερες σε διάρκεια, δεν προσφέρουν κάτι ούτε πρωτοποριακό, ούτε συγκλονιστικό, χωρίς όμως και να αναμασούν κοινοτυπίες. Το νέο μέσο μεταφοράς του Batman, η Bat, παρά τον εντυπωσιακό σχεδιασμό, δε προσφέρει τις ίδιες συγκινήσεις με τα επικά κυνηγητά στους δρόμους του Gotham με το Tumber και το Batpod.
    Κάπου εδώ πρέπει να πέσουν και οι τελικές ερωτήσεις. Είναι το Dark Knight Rises ένα αντάξιο φινάλε της τριλογίας; Αδιαμφισβήτητα. Είναι η καλύτερη ταινία της σειράς; Όχι, προσωπικά θα τη τοποθετούσα ως χειρότερη, αν και αυτό σε καμιά περίπτωση δε σημαίνει ότι είναι κακή. Ο μεγαλύτερος εχθρός της ήταν οι τεράστιες προσδοκίες που μας δημιουργήθηκαν μετά το αριστουργηματικό The Dark Knight, στις οποίες, λόγω κάποιων «κατασκευαστικών» λαθών, δε κατάφερε να ανταποκριθεί μεν, αλλά αυτό, δε μπορεί να σταθεί αρκετό για να μην απολαύσετε μια από τις καλύτερες ταινίες της χρονιάς.
    Του Αγγελου Σκου./GaziAggelos

     

    Από εδώ μπορείτε να δείτε την ταινία αυτή online μέσω του teniesonline.ucoz.com

    http://teniesonline.ucoz.com/load/28-1-0-4477

    Με Ελληνικούς Ενσωματωμένους Υπότιτλους 



    0 σχόλια:

    Δημοσίευση σχολίου

     
    Support : GaziAggelos Blog | Format with 15€! | Beer Bet Club
    Copyright © 2013. Reviews Ταινιων - All Rights Reserved
    Template Created by Creating Website Modiflied by GaziAggelos
    Proudly powered by Blogger