Home » , , , , » Ο Αλβιν και η παρέα του (Alvin and the chipmunks)

Ο Αλβιν και η παρέα του (Alvin and the chipmunks)

Ο Αλβιν και η παρέα του (Alvin and the chipmunks)
 του Τιμ Χιλ

Εν καιρό Χριστουγέννων λοιπόν μια πολύ ωραία ευκαιρία είναι να 
απολαύσετε την παρέα του Αλβιν! 

Η ταινία μάς γνωρίζει τους αγαπημένους χαρακτήρες της σειράς, τον Ντέιβ Σέβιλ και τα 3 σκιουράκια που τραγουδούν, τον αρχηγό του γκρουπ Άλβιν, τον ψηλό και ήσυχο Σάιμον και τον στρουμπουλό Θίοντορ. Το τρίο με τις τσιριχτές φωνές έκανε μια σειρά από τεράστιες επιτυχίες: πούλησε 43 εκατομμύρια άλμπουμ, κέρδισε αμέτρητα βραβεία Γκράμι, έγινε πρώτο όνομα μέσα από τη σειρά κινουμένων σχεδίων, έκανε πάμπολλες εμφανίσεις στην τηλεόραση, είχε ακόμη και τη δική του τηλεοπτική σειρά. Η σειρά προβαλλόταν τα πρωϊνά του Σαββάτου, έκανε ρεκόρ τηλεθέασης και είχε φανατικό κοινό από 100 χώρες !


Σκηνοθεσία : Τιμ Χιλ
Σενάριο : Τζον Βίτι, Γουίλ ΜακΡομπ, Κρις Βισκάρντι
Παραγωγή : Ρος Μπαγκντασάριαν Τζ., Τζάνις Κάρμαν, Στιβ Γουότερμαν
Εταιρείες Παραγωγής : Bagdasarian Productions , Regency Enterprises
Ηθοποιοί : Τζέισον Λι, Ντέιβιντ Κρος, Κάμερον Ρίτσαρντσον, Ντον Τίφανι, Ρος Μπαγκντασάριαν Τζ. (φωνή), Τζάνις Κάρμαν (φωνή)
Στα Ελληνικά με τις φωνές των Θανάση Κουρλαμπά (Άλβιν), Φώτη Πετρίδη (Σάιμον), Δημήτρη Μαρίζα (Θίοντορ), Χρήστου Θάνου (Ντέιβ)
Μοντάζ : Πίτερ Ε. Μπέργκερ
Διεύθυνση Φωτογραφίας : Πίτερ Λάιονς Κόλιστερ
Μουσική : Κρίστοφερ Λένερτζ
Σχεδιασμός Παραγωγής: Ρίτσαρντ Χόλαντ
Καλλιτεχνική Διεύθυνση : Τσαρλ Νταμπούμπ Τζ.
Σκηνικά : Αν ΜακΚάλεϊ
Κοστούμια : Αλεξάντρα Γουέλκερ
Χώρα παραγωγής : ΗΠΑ
Χρονολογία παραγωγής : 2007
Γλώσσα : Αγγλικά
Διάρκεια : 91'
Εικόνα : Έγχρωμη
Είδος: Οικογενειακή, Κωμωδία
Ήχος : Dolby Digital / SDDS / DTS
Καταλληλότητα: MPAA : USA PG
Διανομή : ODEON

Για περισσότερες πληροφορίες πατήστε εδω

Στην αρχή της ιστορίας, γνωρίζουμε τους τρεις ήρωες, που βλέπουν το "σπίτι" τους να καταστρέφεται από μια εταιρεία που εμπορεύεται έλατα. Με τα σκιουράκια να είναι ακόμη μέσα, το δέντρο μεταφέρεται στα γραφεία της δισκογραφικής εταιρείας Jett Records, της οποίας ηγείται ο έξυπνος και δολοπλόκος Ίαν Χοκ (Ντέιβιντ Κρος), και εδρεύει στο κέντρο του Λος Άντζελες. Ο Ίαν είναι πρώην συγκάτοικος του Ντέιβ Σέβιλ (Τζέισον Λι) στο κολέγιο, ενός μουσικού που ελπίζει μια ζωή να κάνει μια επιτυχημένη καριέρα, παρά τις περίεργες μουσικές του ευαισθησίες.
Όταν ο Ντέιβ πηγαίνει στη Jett Records να παρουσιάσει ένα νέο τραγούδι του στον Ίαν, τον διώχνουν με άκομψο τρόπο. Έχοντας ένα καλάθι με muffins για παρηγοριά, τριγυρνά γύρω από το έλατο που βρίσκεται στη ρεσεψιόν. Τα σκιουράκια, μυρίζοντας τα νόστιμα muffins, πηδούν μέσα στο καλάθι εν αγνοία του Ντέιβ, ο οποίος άθελά του τα παίρνει μαζί στο διαμέρισμά του, όπου και εγκαθίστανται.
Πολύ γρήγορα τα τρία ζωάκια αφηνιάζουν, μετατρέποντας τη νέα τους κατοικία σε πληγείσα περιοχή: καταχωνιάζουν βάφλες κάτω από το χαλί (αποθηκεύοντας για το χειμώνα, όπως είναι η δικαιολογία τους) και αφήνουν κάποια σκούρα, κυκλικά αντικείμενα πεταμένα εδώ κι εκεί (που ο Σάιμον ισχυρίζεται ότι είναι... σταφίδες!). Σοκαρισμένος από την καταστροφή που επέφεραν στο σπίτι του, ο Ντέιβ μένει έκπληκτος όταν ανακαλύπτει ότι αυτά τα τρωκτικά όχι μόνο μιλούν, αλλά τραγουδούν κιόλας. Παρά τις καχυποψίες του για τους νέους του συγκατοίκους, ο Ντέιβ δράττεται της ευκαιρίας να συνδυάσει το στιχουργικό του ταλέντο με τις μοναδικές φωνές των σκίουρων. Η πρώτη τους συνεργασία, "The Chipmunk Song (Christmas Don't Be Late)" προκαλεί αίσθηση εν μία νυκτί, εκτοξεύοντας τα σκιουράκια στην κορυφή της επιτυχίας. Ακολουθεί μια σειρά από πάρτι για την επιτυχία των άλμπουμ τους, βόλτες με λιμουζίνες, αμέτρητα φλας από παπαράτσι, φανατικοί θαυμαστές και συνεντεύξεις Τύπου!
Την ίδια στιγμή, οι Άλβιν, Σάιμον και Θίοντορ αποφασίζουν να παίξουν με τον θεό του έρωτα, προσπαθώντας μανιωδώς να κανονίσουν μια ρομαντική στιγμή ανάμεσα στον Ντέιβ και την πρώην κοπέλα του, Κλερ (Κάμερον Ρίτσαρντσον). Προκαλώντας κατάπληξη και αμηχανία στον νεαρό, τα τρία σκιουράκια αποδεικνύονται καλύτεροι τραγουδιστές παρά προξενήτρες. Μέσα από μια σειρά περιπέτειες, τα αξιαγάπητα ζωάκια θα κατανοήσουν την αληθινή σημασία της πίστης, της οικογένειας και της φιλίας.



Reviews

Κριτική (My Film)

Καταρχάς να τονίσουμε πως οι τρεις μικροί ήρωες είναι γλυκύτατοι και θα κάνουν τα παιδάκια να χαρούν με τη ψυχή τους. Μόνο, όμως, τα παιδάκια, μιας και η ταινία απευθύνεται μονάχα σε αυτά. Έχει ένα απλοϊκότατο και αφελές σενάριο, ατυχείς, σε σύγκριση με τα chipmunks, ανθρώπινους ήρωες (ο Jason Lee δεν προσαρμόζεται σε κανένα σημείο) και χιούμορ που, αν δεν υπήρχαν τα τρία σκιουράκια να το εκφράζουν, θα ήταν για κάτω των πέντε χρονών θεατές. Παρ’ όλα αυτά, το κλίμα των Χριστουγέννων, η παρουσία των νέων Τσιπ και Ντέιλ (θα παρατηρήσατε πως το επαναλαμβάνω, για κάποιο λόγο, συνέχεια) και η χαρά που θα νιώσει, στα σίγουρα, το παιδί σας βλέποντας τα είναι αρκετά για να αφήσουν μια θετική χροιά. Αν πάλι βγουν σε κουκλάκια και μοιάζουν με αυτά της ταινίας, θα αγοράσω ένα και για τον εαυτό μου!

του Σταύρου Γανωτή / 
www.myfilm.gr

Κριτική (Reviews Ταινιών)

 "Αλβιν και η παρέα του" είναι μια ταινία συγκριτικά με άλλες τις εποχής της πολύ καλή και κατά κάποιο τρόπο πρωτότυπη με κάπως υπερβολικά παιδικό σενάριο αλλά με πολύ καλή 
σύνθεση και μουσική αλλά και σκηνοθετική!Συνοψίζοντας λοιπόν μπορούμε να πούμε ότι είναι μια animation-ταινία που είχε πάρα πολύ μεγάλη απηχήσει στο νεανικό κοινό με πάρα πολύ ωραίες ερμηνείες τραγουδιών και πάρα πολύ ωραίες σκηνές.

Για αυτό θα την βαθμολογίσουμε με 6.5/10!

του Άγγελου Σκου. / GaziAggelos



Από εδώ μπορείτε να δείτε την ταινία αυτή online μέσω του teniesonline.ucoz.com



Μεταγλωτισμένο στα Ελληνικά 



0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

 
Support : GaziAggelos Blog | Format with 15€! | Beer Bet Club
Copyright © 2013. Reviews Ταινιων - All Rights Reserved
Template Created by Creating Website Modiflied by GaziAggelos
Proudly powered by Blogger